"En dan is er altijd nog de hoop....", oktober 2009

In oktober 2009 was het zo ver: mijn tweede boek kwam uit! Zie hieronder het persbericht en de foto's van de feestelijke presentatie in de foyer van de Stadsschouwburg en de boeksignering bij Selexyz Broese in Utrecht

Persbericht

Loes Claerhoudt merkt in 1999 tijdens een vakantie in de Provence voor het eerst dat ze minder kracht in haar armen heeft, als ze over een rotsblok wil klimmen en dit niet lukt. Enige tijd later krijgt ze thuis de knijpers waarmee ze de was wil ophangen niet meer open. Zo volgen er steeds meer tekenen die uiteindelijk leiden tot de diagnose ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose), een zeldzame en ongeneeslijke spierziekte. In En dan is er altijd nog de hoop... beschrijft Loes zeer persoonlijk hoe zij haar ziekte beleeft, hoe ze leert omgaan met steeds weer meer beperkingen en welke impact dit alles heeft op haar (gezins)leven.

In korte, treffende hoofdstukken pakt Loes alle onderwerpen aan waarmee ze te maken krijgt. Haar gêne om in de elektrische rolstoel naar buiten te gaan en het schuldgevoel dat daarmee gepaard gaat omdat de gemeente hem betaald heeft. De jaloezie die ze voelt als het anderen maar voor de wind lijkt te gaan en haar eigen leven hopeloos vastloopt. De grenzen die verlegd moeten worden als steeds meer hulpverleners het huis betreden. Maar ook de twijfels over haar relatie, over de opvoeding van haar twee zoons en over hoe het straks allemaal verder moet als ze er zelf niet meer is.

Loes beschrijft grote emoties als angst, verdriet, boosheid en wanhoop, en schuwt ook niet om moeilijke onderwerpen aan te snijden. Toch komen er ook veel vrolijke zaken aan bod en is haar verteltoon licht, soms zelfs ironisch en vol zelfspot. Dit boek zal veel herkenning oproepen bij mensen met een ongeneeslijke ziekte, en bij hun dierbaren.

En dan is er altijd nog de hoop...
Loes Claerhoudt
Prijs: € 19,95
Formaat: 13,5 x 20 cm
Omvang: 160 pagina’s
ISBN: 978 906611 ………

Klik hier voor de foto's van de presentatie en de signering.


.

 

 

"Loes", november 2006

De krant AD Utrechts Nieuwsblad heeft een aantal van mijn columns gebundeld en uitgegeven. We hebben dit boek, "Loes", op 3 november 2006 gepresenteerd.

Het bevat ongeveer zeventig columns met op elke pagina reacties van lezers. Ze komen uit brieven en kaarten, van Internet of de e-mail.

Het boek is te koop bij twee boekhandels, namelijk Selexyz Broese in Utrecht en de Algemene Boekhandel in Amersfoort. Verder kunt u het bestellen via Internet op de volgende adressen:

http://www.stichting-als.nl/

http://www.AD.nl/boekenshop

Klik hier voor de foto's van deze fantastische gebeurtenis.


.